14. prosince 2018

PROSTÍREJTE STŮL PODLE ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU

pro sebe
navrženo pro sebe :-)
Přemýšlíte nad stylingem slavnostní tabule?
Readktorky z Elle Dekor se spojily s kurátorkou Casa de Perrin a květinovou stylistkou Megan Gray z Honey and Poppies a vytvrořily 12 inspirací pro slavnostní stolování podle znamení zvěrokruhu. Casa de Perrin je společnost zabývající se distribucí a přípravou luxusního nádobí pro mimořádné slavnostní příležitosti. Honey and Poppies je květinové studio, které váže kytice a dekoruje slavnosti zejména svatby.

U nás by se sešla panna s váhou a beranem. Inspirace jsou to famózní, až na to, že já se vidím někde mezi rybou, pannou a štírem. Tak jsem si navrhla vlastní inspirace. (dva úvodní obrázky)
A jak sedí vám výběr specialistek na stolování?
Zdrojem mi byl web Elle Dekor Italia. :-)
M.
VODNÁŘ
Vodnář je sebejistý, originální a trochu zvláštní. Návrhářky pro něj narvhly vzdušnou kompozici v modré připomínající prostřený stůl našich babiček. Stůl prostřený v tyrkysově modré dekoruje volně položené delphinium , česky stračka, které obtéká staromilský porcelán s růžemi a zdobné rodinné stříbro.

RYBA
Citlivé a empatické ryby milují přirozenou krásu a proto je reprezentuje klidná a harmonická kompozice. Na oprýskaném stole je porcelán v jemné kombinaci bílé, zlaté a tyrkysové. Jenou vodní atmosféru doplní vzdušná kytice z orchidejí, čeměřice, zdobného kadeřávku a hlavně bílých tulipánů. Ryby rády utíkají od svých problémů - podobně jako tulipány, které se krouží z květinového uspořádání. :-) Bílé tulipány miluju nejvíc!

BERAN

Beran je odvážný, ohnivý a rád upoutá pozornost. Designerky pro něj navrhly zemnitou kombinaci přírodních odstínů porcelánu a bronzové. A záplavu ohnivě zbarvěných květů. Toto nergetické znamení symbolizuje tzv. "Christmas bush", latinsky ceratopetalum gummiferum. Tento tmavě růžově kvetoucí keř z austrálie fakt nemá český název.  Jeho květy doplňuje bronzový laskavec, růže, pryskyřník a banksia.

BÝK
Býk miluje krásné věci, bohatství a svůj domov. Tyto vlastnosti byly převedeny do měkké kompozice bohatě zdobeného porcelánu a romantické pudrově růžové kytice ze zahradních a čajových růží, eusthomy, tráv prosa a poupat protey.

BLÍŽENCI
Okouzlující a vynalézaví blíženci se najdou v čistě bíle prostřeném stole. Bělostný porcelán efektně dekoruje symetrická  květinová vazba z orchidejí, tulipánů, hrachoru a pryšce.

RAK
Pro raky je tu doslova letní květinový styling v pastelových tónech modré a lila. Modře malovaný ento vzor na porcelánu spolu s bílým ubrusem s modrou patinou nás doslova přenese na romantickou večeři ve středomořské destinaci. Hromada růží je svázána do bohaté kytice spolu s klematisem, modrým bodlákem a eukalyptem. Úchvatné!

LEV
Zlatá, bronzová a měděná. Barvy králů na porcelánu, příborech, prostírání. A k tomu zlatá hříva orchidejí, bronzových laskavců, jiřin, protey a bobulí eukalyptu. To je dramatická esence pro okouzlující lvice!

PANNY
Puntičkářské panny mají tendenci být přílišní detailisté, ale jsou také obrovskými milovníky přirozenosti. Byla pro ně prostřena delikátní kombinace mramoru, šedého betonu a mědi na nádobí. Stůl bohatě dekoruje  přirozená, nicméně velmi propracovaná vazba z drobných zelených listů kapradin a plavuní, pruhovaných begonií a vinné révy spolu s květy čeměřic a růží, sladěnými do odstínů bronzu. Efektní uspořádání na dřevěném stole s deskami složenými do stromečků. 

VÁHY
Spravedlivé a citlivé váhy touží po harmonii a přírodě. Na bílém ubruse pro ně prostřely romantický styling v pestrých odstínech. Romantický porcelán doplňuje romatická, ale zvláštně asymetrická kytice. Najdete v ní pudrově růžovou nerinu, rozkvetlé růže, lila hyacity, jemně fialkovou eustomu, tmavě starorůžovou anthurii a eukalyptus.
ŠTÍR
Štír je vytrvalý, okouzlující, magický a nebezpečný. Dostalo se mu výrazné kompozice mědi, betonu a černé. A bez květin!

STŘELEC
Poctivého a optimistického střelce má vystihnout volná a zábavná kompozice květin ve tvaru luku a šípu. V hlavní roli kala, popínavá lílie, celosia a euklyptus v odstínech růžové a modré. A k tomu hravě barevný porcelán. 

KOZOROH
Cílevědomý kozoroh dostal přísnou černobílou kombinaci nádobí s důmyslnou kyticí připomínající obrostlé horské pastviny. Výrazné kuličky berzílie, modré bodláky doplňují drobné rezavé růže a pruhované listy begónie. Silnou zemskou energi doplnńují dřevěné desky stolu.






5 komentářů:

Děkuji za návštěvu.