11. září 2017

V MĚSTSKÉM STYLU aneb NAFUKUJU PODKROVÍ PODRUHÉ


URBAN STYLE - levnější stylové řešení
URBAN STYLE - DESIGNOVÁ VARIANTA
V předchozím příspěvku jsem zařídila byt dražšími designovými kousky. zde

návrh menšího bytu
Cítit se v Brně jako ve velkoměstě...  V návrhu jsem se snažila, aby to byl pocit aspoň trošku reálný. Jojo, to byl jasný rýpanec, moje milé Brno! Denní místnost vyrostla ve stejném půdním prostoru jako byt z předchozího příspěvku tu. Jenže je ještě o něco měnší a řešil se tu podobný problém: jak obytný prostor zařídit, aby vůbec splnil základní funkce denní místnosti. Byt 2+kk s vestavným patrem pod krovy se hodí třeba pro mladý pár nebo samotnou mamku s dvěma dětmi. Vybrala jsem pro ně městský styl.
Co městský styl vlastně je? Zatímco venkovský interiér dokážeme docela dobře definovat, s jeho městským protějškem je to trochu složitější.
URBAN STYLE je směska minimalistického a industriálního interiéru oživená různými prvky jako nábytek z bazaru, oblíbené kousky ve skandinávském stylu nebo z italské provenience. Městským bytům sluší variabilita, hravost a jednoduchost. Pro větší investice jsou vhodnější spíše snadno přestěhovatelné kousky nábytku. A s barvami to mají městské byty taky nevyhraněné. Studie říkají, že rezidenti velkoměst žijí obklopeni reklamou a světelným smogem, což jejich smysly hlavně ve vnímání barev lehce otupilo. Na druhou stranu proč bydlet v šedi městského sídliště v šedém nebo nebarevném interiéru?
Já miluju sofistikované, jemné i zemité barevné kombinace. Na první pohled se může zdát, že barvami šetřím. Ale škála ve vzorkovnici materiálů a barev se nám často překvapivě rozroste. Bílou a černou, které bytům neobyčejně seknou, doplňuju o odstíny modré, modrošedé, šedohnědé, béžové, šedozené, žluté, růžové, tyrkysové, které doplňují stylově určující textury jako je cihlová zeď, betonová stěrka nebo výrazná tapeta.
Chcete si vyladit bydlení v urban stylu? 
Je potřeba při zařizování kombinovat s citem. Pomůžete si vytvořením jednoduché koláže, na které se vedle sebe ocitnou všechny zvažované kousky nábytku a dekorací. Židle, lampa, polštář, podlaha, váza. Ty všechny určují styl. Na koláži snadno uvidíte, jak jim to u vás doma bude slušet.
Hezké pondělí
Marky









3 komentáře:

Děkuji za návštěvu.