8. března 2016

NÁVRH A REALIZACE INTERIÉRU...

... INSPIROVANÉHO GEOMETRIÍ










Nakreslete tužkou obdélník, čtverec, krychli.... 
Geometrie interiéru moc sluší.  Proto při navrhování, dokola kreslím a přepočítávám. Mám ráda, když mi linie pěkně navazují. Geometrie je harmonie. Platí to i tady.
Po trochu nadneseném úvodu bych ráda představila  jeden nedávno navržený a realizovaný interiér. Je v něm moc příjemně a ne jen díky milým lidem. Sešla se tu geometrie a světlá jemná barevnost. Převažující šedé tóny s bílou  nechají vyniknout  krásu dubové podlahy. Pokud je něco v tomto interiéru "dřevěné", pak je to masivní dub. Jeho kresbu si můžete vychutnat také na židlích a stolu z TONu, nebo i na lavici a knihovně, které jsou navrženy na míru. Knížky tam samozřejmě patří.
Není to však barevnost, co určuje vzhled interiéru. Musela jsem přemýšlet o prvcích, které vlastně nejsou vidět. Kudy vést vzduchotechniku nebo kam schovat malou špajzku. Jak nafouknu prostor, pokud nám s ohledem na požadavky chybí z každé strany tak 80cm.... 
Jednotlivé funkční zóny na sebe těsně navazují, proto jsem nábytkem co nejvíce šetřila. 
V kuchyni lemuje pracovní plochu jemná černá linka. Vykreslila ji hrana materiálu použitého na pracovní plochu. Stejný materiál chrání boky i strop vzniklé niky. V rohu se za rastrem dvířek schovavá mini-spížka. Ostrůvek má úložný prostor umístěný ze strany kuchyně. 
Pohovku jsme konzultovali dlouze. Návrh je vždy podřízený potřebám budoucích obyvatel. Zatímco by někomu vyhovovaly více dva dvoj-sedy, my jsme po dlouhém rozměřování zvolili rohovou pohovku. Obývací prostor uzavírá akvarelová tapeta a japonské panelové závěsy potištěné na míru vzorem s kostičkami. 
Vzor krychlí v jemné šedé lince se opakuje také na tapetě v předsíni. Zde bylo potřeba navrhnout dostatek úložných prostor. Bílá v kombinaci s dubem je nejen nadčasová, ale v tomto případě nechává skříně splynout se zdí. Vyniknou jen dubové niky na kabelky nebo sezení. V jedné spí kocour a nedá se vyhodit. To místo si jednoduše zabral!
V koupelně jsem navrhla obrovské zrcadlo a "betonové" obklady. Dostat tam to zrcadlo byla prý fuška. Ale povedlo se! Vyplatí se být urputný. Bílá skříňka opět z kompaktního laminátu nese umyvadla z litého mramoru. 
Interiér jsem dekorovala doplňky z Designville a od fotografky Báry, která byt hezky nafotila. 
Přikládám nejen obrázky, ale i útržky návrhu. Fotografií celkem moc. Tak mrkněte a snad dokoukáte do konce...:-)
Přeji hezký den.
M.

Stůl a židle z Tonu doplňuje lavice. Závěsné lampy Topan najdete v Designville, stejně jako většinu doplňků.

K velké polohovací pohovce jsme zvolili odlehčené odkládací stolky Tray od Hay a minimalistickou TV a HIFI komodu. 

Pohovku dekorují polštáře. Jeden opravdu krásný šedý Puzzle od Hay a dva fotopolštáře od z eshopu fotografky Báry.


Sešly se tu samé lahůdky... Před akvarelovou tapetou stojí lampa Tripod z qd-shopu.


Materiály i vzory se v interiéru prolínají. Vásu Elevated jsem si úplně zamilovala.





Kuchyně je šedá bez úchytek, respektive se schovanými úchytkami. S pracovní deskou z kompaktního laminátu a bílým skleněným obkladem.

a zase geometrie... S prostírkami od Báry  Grunwaldové a úchvatnou vázou Elevated od Muuto v kouřovém skle. Spodní šedá miska se dá použít zvlášť. A ještě doza Stitches od Menu.



















A nika na kocoura. Původně k sezení....



Výstřižek z projektu. Kuchyně bez dvířek. Pro ucelenou informaci...







varianta obývacího pokoje


vizualizace



skříně jsou protaženy až do ložnice



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Není možné je stahovat bez předchozího souhlasu. Děkuji.


16 komentářů:

  1. Markéto, vždycky mě něčím překvapíte. Krásné bydlení, řešené opravdu s citem a jemností Vám vlastní. Krásný blog. Iveta J.

    OdpovědětVymazat
  2. Markétko, vydržela jsem až do konce :o) .... a říkám: K.R.Á.S.A veliká !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko, gratulace k výdrži. Je toho opravdu moc. Říkala jsem si, at to můžete dobře prozkoumat.
      A hlavně: D.Í.K.Y moc!!! :-)
      M.

      Vymazat
  3. Je to naramny byt - kvalita, elegance, propracovanost, vychytavky, nadhera - slova, ktera me napadji:-). A betonove obklady v koupelne - tak do tech bych sla,pokud bych ted delala koupelnu. Super. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Markéko, super, to se Ti fakt mooooc povedlo...👍🏻

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné...je ideální, když se dobrý návrh podaří zrealizovat do puntíku:)! Chtěla bych se zeptat, který šikovný truhlář vyrobil tu lavici? Díky.
    Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Adélo za milý komentář. Truhlář působí v jiném regionu. Takže pokud chcete kontakt na ověřeného truhláře z Brna a okolí, ráda pošlu emailem.
      Mějte hezký den.
      Markéta

      Vymazat
    2. Budu moc ráda za kontakt na ověřeného truhláře, těch nikdy není dost:). Mail mám la@muladesign.cz.
      Moc děkuji a přeji krásný víkend.
      Adéla

      Vymazat
  6. Ta tapeta je skvělá! Pak se mi moc líbí ty černý linky v kuchyni...ty hrany nebo co to je. A skvěle působí ta chodba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Luci. Ty černé linky dělá hrana HPL desky s černým jádrem. Mám ten materiál moc ráda.
      M

      Vymazat
  7. Ahoj musím říct pěkně rozpracovaný návrh a realizace :) Vše spolu krásně ladí, jen ta kuchyňská linka mi přijde až moc futuristická, možná až trochu moc ale jinak mi to připomíná takové moderní bydlení v novostavbě ale počítám že je to spíš zrekonstruovaný byt v nějakém panelovém domě. Ještě jsou fajn ty vestavěné spotřebiče to se mi taky líbí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu.