21. ledna 2019

AUTORSKÁ TAPETA + POHOVKA Z IKEA = STYLOVÝ OBÝVÁK



Ne tak docela. Základem tohoto etno obýváčku je opravdu nábytek Ikea a malovaná tapeta. Ale doplněná designovillovými :-) stolky a indickým kobercem. Nábytek z Ikea zná i má téměř každá domácnost. Mám pocit, že to nikoho nebaví. A proč teda z Ikea navrhuju?
Když se navrhování řídí heslem: Včera bylo pozdě, je potřeba se hned stěhovat. Nebo když se celkový rozpočet na interiér limitně blíží zadání pro kouzelníka...
Kde není rozpočet ani čas, tam není potenciál pro design. Bohužel.
Můžete argumentovat, že dobrý designer si poradí a že navrhovat za moc peněz umí každý. Neumí! Naopak. Jsem zastánce nákupu kvalitních kousků, co se neokoukají za dva životy. Přechozí generace taky nezařídili obývák ze dvou měsíčních platů. Jenže zrovna já trpím porozumněním pro zoufale nízké rozpočty. (osobní zkušenost) A tak se snažím kombinovat designovou Ikeu tak, aby to moc nešlo poznat. V tomto případě s tapetou Monsterou, kobercem s berberským vzorem od Loreny a dřevěnými stolky od Muuto. Tmavší barvy a ocelová šedozelená řeší ještě jeden velikánský nešvar a to kombinaci dřevodekorů. Není nic zoufalejšího, než když k sobě použitá dřeva na schodech, podlaze a dveřích nepasují. Všude se rvou dřevíčka páté přes deváté a v 9 z 10 případů ty dřeva k sobě nesedí. Designer prostě patří na stavbu zavčas. A to ještě než se naplánuje kuchyně, koupelna a vyberou ta dřeva. Sice pak svádíme s klienty lité boje o každý kousek dřevomateriálu, ale nakonec se interiér parádně sladí. :-)
M.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu.