7. července 2018

SHOZ PRÁDLA V KOUPELNĚ...


Hlavně, ať vypadá elegantně. Tedy nejen na eleganci mi při navrhování koupelny záleží. Mám ráda bezespáré povrchy, velké formáty obkladů, prostorný sprchový kout, velké zrdcadlo. Podle mě je to praktické. A jen jedno umyvadlo. Nikoli dvě. Klientům se zdá praktické mít vanu, dvě umyvadla, hodně skříněk. Řemeslníkům se zdá praktický malý formát obkladu.
A co ten shoz prádla?
Prakticky jsme na něj já i můj vzorný klient zapomněli. Shazovat se mělo prádlo z koupelny do technické místnosti v přízemí. Prádlo mělo letět dírou v zemi, nad kterou bude postavena vhazovací skříňka přiražená ke zdi ohraničující sprchový kout místo zástěny. Uf. Snad rozumíte.
Jenže já jsem nekompromisně zeď zrušila. Byla by tam tma a bylo by to hnusné. :-) Navrhla jsem elegantní koupelnu s komfortním sprcháčem, velkou skříňkou a betonovou stěrkou. Chtěla jsem přesvědčit příznivce dvou umyvadel pro variantu jedno obrovské umyvadlo s odkládací plochou. Tak jsem udělala rovnou dvě varianty. Vlastně tři. Upřímně, nemohla jsem se rozhodout mezi dřevěným obkladem za umyvadlem a stěrkou. Rozhodl to shoz. Vymysleli jsme, že uděláme kovový soliterní tubus s poklopem. Může se na něho odkládat oblečení. Tím pádem bude koupelna industriální. 
A je to. 
A který varianta se líbí vám?
Krásný den přeju.
Marky
PS.: Obvykle dělám jen jednu variantu. Tu ideální.
Varianta se dvěma umyvadly
Kdyby byl sprchový kout obezděný, moc příjemný prostor by to nebyl. Koupelna je téměř celá vystěrkovaná. Vyhla jsem se rohovým lištám u vnějších rohů, kterých je tu hned několik. 
praktický detail, dvě umyvadla a dvě baterie :-)

Jen za vanou a na podlaze je navržena velkoformátová dlažba. 

varianta bez nerezu s černými bateriemi. Můj favorit. 
Místo kytky bude shoz v industriálním stylu. Industriál je děsně trendy.
Varianta s dřevěným obkladem. Taková wellness varianta. 
hlavně že svítí ty svíčky :-)




1 komentář:

  1. Dobrý den Běhám právě po koupelnách a bylo by krásné kdyby v koupelnových studiích uměli udělat studii jako máte vy. Klobouk dolů. Jsou nádherné všechny. Těžké se rozhodnout....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu.