22. ledna 2016

MARI V TONU

Markéta Šilhavíková interiéry

O Mary vypráví Betty McDonaldová ve svých knihách. Mary měla šílené nápady, které dokázala ostatní přimět realizovat. Uměla vybruslit ze situace na hraně. "Kdokoli může dělat cokoli..." říkala Mary, když osnovala neobvyklé plány. 
"Mari" ( Marki ) mi říkali v dětství.  Prý jsem se vyznačovala těmito rysy. Tenkrát jsme ji rády četly s milovanou sestřenkou. 

Dnes dopoledne jsem se na chvíli zastavila a rozhlédla po pobočce TON. K neuvěření, jaký jsem tam během pár minut udělala nepořádek. Židle a stoly rozházeny. Na zemi papíry. Tu bunda, tu kabelka, tu špenátové smoothie. 90 kg macoun stůl jsme smýkali a otáčeli tak 15krát. Dokola přehazovali židle. A pak jsem hodinu vytvářela jakože nahodilý nepořádek na stole. Jakože design. :-)
Připadala jsem si jako Mari. 
Jen čistý blázen si vymyslí velmi extravagantní jídelnu a veze plastové židle do prodejny Tonu, kam současně vyskládá kombík plný dekorací. Spoléhala jsem na vynikající fotografku Báru Grünwaldovou a ostříží dohled :-) od zkušeného kolegy designera. 
A ráno mi v autě zmrzla kvítka. 
Chudáky omšelé bodláky jsem odpoledne ubytovala u nás na stole na černém ubruse. 
Modlím se, aby se fotky povedly. Časem Vám představíme neotřelý projekt. 
Mějte hezký večer.
M.

Markéta Šilhavíková interiéry
Jedni z hlavních hrdinů dnešního dopoledne.


Markéta Šilhavíková interiéry
Co asi znamená bodlák v květomluvě?
Tohle jen tak s shoowroomu neuvidíte...

Všechno potřeba nebylo.

8 komentářů:

  1. Kdokoliv může dělat cokoli...super!!! To je k zamyšlení. Těším se na fotecky z TONU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky trochu nadsázka. :-) Na fotky musíš ještě počkat, Andrejko...

      Vymazat
  2. Take se tesim na pkracovani:-). Uz jen ten popis zmeny nabytku na 100x a nadherna kytice slibuji mnohe... Hezky den. U nas uplne pod snehem a stale chumeli:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U más už taky, Marci. Dojmy musely ven. Tak snad mě čtenáři omluví za fotky nepořádku a tak trochu zmatečné souvislosti. Fotografie (tedy ty výsledné, ne nepořádek na stole :-) ) ve studiu fotila Bára Grunwaldová. Bude je mít docela rychle, je moc šikovná. Ale na zveřejnění výsledku budeme čekat do 20.2.
      M

      Vymazat
  3. Markétko, doufám, že nám pak ukážeš víc .... už teď to zní skvěle .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, určitě ukážu. Fotilo se v rámci zajímavého projektu. A ten není můj, jen se na něm podílím. Hlavním iniciátorem je Tomáš Havránek, z pozice hlavy školy interiérové designu IDK. S fotografiemi počkám, až bude možné odhalit souvislosti. Tedy toho 20.2.
      http://www.interier-kurzy.cz/lektorsky-tym.html

      Vymazat
  4. Jsi šílená, víš to? :-) Stíháš tisíc věcí! Bylo to moc fajn, s fotkami si pospíším, slibuju! Už se nemůžu dočkat finální verze. A děkuju!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu.