10. dubna 2016

JEDEN POPSANÝ BYT



Popsala bych vám byt. Je celý popsaný. Kaligrafie tón v tónu s jemnou světlou barevností v celém interiéru vytváří lehce snovou atmosféru.
Pro mladou sympatickou rodinu jsem zpracovala návrh několika místností v novostavbě u lesa kousek od centra města. Úplně romantické bydlení.
Propojení bytu s okolím plným stromů a velká terasa, to nadchlo nejen budoucí obyvatele, ale i mne. Jenže právě denní místost s kuchyní se ukázala jako nejproblematičtější pro zařízení. Bylo potřeba vybudovat komfortní rodinné bydlení s kuchyní, vzdušnou jídelnou a posezením.  Malý prostor neumožnil jasně vymezit a oddělit jednotlivé zóny. Koruny stromů přímo před okny vytvořily neopakovatelnou atmosféru a soukromí, a v letních měsících bytu příjemně stíní.
Nejprve mne napadlo navrhnout nábytek, který z TV sestavy volně přechází v lavici u stolu. Ale nakonec jsme se dohodli na co nejvzdušnější variantě.
V bytě chybí komora, tuto funkci částečně nese kuchyňská linka. Její jednoduchý tvar nechal vyniknout krásným materiálům. Lakovaná dvířka a pracovní deska s dřezem z umělého kamene a skleněným obkladem kuchyni moc sluší. Protože jsou majitelé opravdu vysocí, bylo nutné zvýšit i samotnou pracovní plochu. Na druhou stranu jsem si mohla dovolit navrhnout horní skříňky vysoko a až ke stropu zcela bez výčitek.
Při realizaci klienti prokázali obdivuhodnou výdrž. Třeba ve chvíli, kdy převáželi židle z Tonu k truhláři na povrchovou úpravu doladěnou ke stolu a nábytku, aby následně vezli židle zpět na čalounění. Tak proč ne, když ji miluješ, není co řešit. Tady byla jedna láska k bělenému dřevu a druhá k manželce. :-)
Ložnice i předsíň nese stejný písmenkový koncept. Do vestavěných skříňí v ložnici jsem vměstnala i malé pracovní místo.
Hezký den. 
M.














21 komentářů:

  1. Moc krásný to je, akorát bych nepřežila ten jídelní stůl tak blízko obýváku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janet, děkuji za komentář. Vhodné řešení jsme hledali dlouho.
      M

      Vymazat
  2. Já bych přežila, jen bych ho dala opačně....Na mě moc "uklizeno", kde bych měla svoje patchworkové šití, hihihi....Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milky,
      dobrý postřeh, stůl na druhou stranu umístit nelze. Uklizeno mají, paní majitelka je pečlivá.
      M.

      Vymazat
  3. Barvy nadherne, moc prijemne vzdusne bydleni. Pro me nej detail zidle, moooc pekne. A hezke detaily v zadveri. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Marky , opět super návrh, linka moc vychytaná ! Andrea

    OdpovědětVymazat
  5. Žije v tom byte niekto? Asi mladá rodinka a nemá ešte plno prkotiniek, preto je to také čisté a upratané. Kuchyňa krásna...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atize. Děkuji za komentář.
      Žije zde mladá rodina s malým chlapcem. Byt je navržen tak, aby se snadno udržoval. A navíc paní majitelka je veliký estét. Překvapila jsem je v sobotu dopoledne a měli naklizeno, upraveno. Super.
      M.

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Děkuji, Tery. Hodně světlý, hodně bílý. Ať se líbí. :-)

      Vymazat
  7. Krásnej byt. Pro spoustu lidí "sterilní", jak rádi říkají. Pro mě naopak, já přesně potřebuju duševní klid, harmonii, nic rušivýho. Kuchyň je přesně můj styl a líbí se mi ten jídelní stůl - že jsou tam židle, ale i ta lavice. To se mi totiž v posledních měsících zalíbilo. A taky je fajn ten toaletní koutek v ložnici. Krásná práce.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu.