30. září 2018

SVĚTLÝ & TMAVÝ OBÝVACÍ POKOJ






Obývací pokoj v krásném secesním bytě v Brně měl být navržený v neutrálních tónech. Zadáním bylo zachovat pracovní místo a zajistit dostatek úložných prostor. No, požadavků bylo podstatně více :-)... Ty však není třeba rozepisovat. Já bych Vám chtěla představit hlavně dvě řešení jednoho prostoru v neutrální barevnosti. Která varianta by Vás oslovila? Světlá nebo tmavá?

Moje první idea byl tmavý elegantní prostor s velkým variabilním sezením. A minimalistickým pracovním místem. Kouřové sklo, betonová stěrka, tmavší tónování kulatého vysokého stropu, odlehčený dánský nábytek, lehký voál, jemný vlněný koberec a výrazná světla.
Druhá varianta měla poskytnout komfortnější pracovní místo. Světlejší tóny, zlaté kovy, jemný šedý strop, světlý nábytek doplněný o výrazné dánské křeslo s lampičkami stejné značky. Koberec s méně výrazným vzorem.
První návrh se nelíbil. Uvidíme, co druhá varianta. Tmavé odstíny, zejména černá plní katalogy výrobců i časopisů. Dokonce i letošní katalog Ikea. Češi stále milují bílou se dřevem. Rozumím důvodům proč bílá. Já jsem si ale tmavší řešení doslova zamilovala.
Pa
Mari

Pohled k oknům. Zóna posezení je ve tmavé variantě rozprostřena na celou plochu pokoje a TV je dále od okna. Ve světlé variantě je posezení více uzavřené, intimnější a vyplňuje zónu u okna. Okna jsou stíněna římskou roletou. Tmavá varianta počítá se elegantním voálem, který ale překrývá radiátory. ( které jsem do návrhu nenakreslila)

Pohled na stěnu s betonovou stěrkou. Ve tmavé variantě je to jediná stěna s nábytkem. Bohužel při otevření dveří přestává znít reprobedna. Ve světlé verzi se nízká skříňka nechá vyniknout stěrce.
Rohovka a skříňky do rohu... :-) Není to usedlé?

Tmavý a trošku etno. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu.