25. ledna 2017

SQUATEŘI...


Byt B realizoval v efektní barevnosti atelier OOOOX, foto Squat ID 23, ...a miluju bílou podlahu.
Byt E vystylovaný Lenkou Míkovou 
Byt B od atelier OOOOX
"Půjdeme omrknout úžasnou inspiraci, to Tě bude zajímat. Jedeme do squatu." Znělo netradiční pozvání od Toma. Když squat tak squat, šéf se musí poslouchat. A jaký squat to byl! Vrámci projektu SQUATU ID 23 na Pařížské ulici v Praze navrhlo 5 designerů 5 luxusních bytů pro 5 různých klientů.  Šmejdilo se ve výjimečně nádherných bytech navržených renomovanými designery pro velmi kultivované klienty.
Co mě tak uchvátilo?
Miluju otevřené prostory a vysoké stropy. Koupelna ke každé ložnici oddělená jen skleněnou příčkou se mi děsně líbí. Prostor a výhled považuju jednoznačně za největší luxus.
Ošahávala a hladila jsem skoro všechno.  Krásných, ušlechtilých a poctivých materiálů se musíte dotýkat. Je úplně jedno, jakou milujete barvu, materiál je víc.
V každém koutě za srdce rvou Tě. Ach ach, ty dekorace a umění!  Vestavná skříň, byť prostorově promyšlená a krásná, atmosféru v bytě neudělá.
Záviděla jsem designerovi, který to navrhl. Tak. Přestože interiérem prostupoval jasný rukopis a výtvarný názor jeho autora, bylo jednoznačně čitelné, kdo v interiéru bydlí. Nemá smysl navrhovat, v čem bych nedokázala bydlet, a nemá smysl bydlet někde, kde mi to nesluší.
Na černý držák patří černý toaletní papír. A tomu se říká smysl pro detail! I další nečekané a originální detaily vzbudily obdiv, nadšení i diskuzi. Tady nuda nebyla.
A ke všemu bio bublinky šampaňského tak suchého, že dřelo na jazyku.  Se sklenkou v ruce si povídat u kuchyňského ostrůvku nebo prostřeného stolu. Teplo a vůně.
Skoro mě odsud nemohli dostat. :-)
Pěkný den.
M.
Byt ID 23A navrhla Ivanka Kowalski, foto Squat ID 23
Byt ID 23A navrhla Ivanka Kowalski
Byt ID 23A navrhla Ivanka Kowalski, koupelny k dětským ložnicím  dekorovaly krásné tapety
Byt A navrhla Ivanka Kowalski
Byt E vystylovaný Lenkou Míkovou , fotky 
Byt E vystylovaný Lenkou Míkovou 
Byt D od Ivany Dombkové , fotka 
Byt D od Ivany Dombkové , fotka
Byt D od Ivany Dombkové 
Atelier SAD navrhl hravý byt C, fotka 
Atelier SAD navrhl hravý byt C
Byt B realizoval v efektní barevnosti atelier OOOOX
koupelna pro dceru celá z corianu
a na závěr perlička pro milovníky řešení interiéru do detailu - na černém držáku je černý toaletní papír. Hele, bílou tu umí dělat kdekdo.  




5 komentářů:

  1. Nedivim se, ani mne by se odtamtud nechtelo, krasa. Na prvni pohled me zaujaly ty dominantni betonove kvetniky, ale i spousta dalsich veci. Je to moderni, ale utulne a prijemne, ne chladny, neosobni interier M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky za komentář. Projekt končil pár dní před svátky, jsem moc ráda, že jsem tam byla. Tak snad bude ještě chvíli inspirovat u mě na blogu.
      M.

      Vymazat
  2. Market,
    a knížku o celé akci máš?
    Byla jsem uchvácená stejně, ale ty to umíš krásně popsat!!
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko,
      díky za komentář.. No, máš pravdu, knížka na inspiraci by bodla. :-)
      M

      Vymazat
  3. Ano, je to krása. Knížku máme! :-) Už se těším, jak se v ní spolu pohrabeme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu.